Zaai hartjes, oogst liefde

Zoals mijn bedrijfsnaam al doet vermoeden, is mijn naam Maike. Ik ben 39 jaar en trotse moeder van Siem (12) en Evi (10). Samen met mijn man Frank en onze twee schatten van kinderen woon ik in Lichtenvoorde. Naast mijn liefde voor schrijven en creatief bezig zijn, hou ik van filosoferen, heerlijk (uit)eten en goede gesprekken. Ik wandel, lees, zing en reis graag. Ook geniet ik erg van een lekkere maaltijd maken, taarten bakken - meestal appeltaart (mijn favoriet!) - én het kijken naar goede films en series.

Mijn werkzame leven begon ik als juf op de basis- en later middelbare school. Daarna heb ik jaren gewerkt als directiesecretaresse en hoofd binnendienst bij een expertise- en onderzoeksbureau. Toen ik moeder werd en mijn kinderen zag opgroeien, ontstond er op een bepaald moment de behoefte om na te denken over wat ik zelf écht graag wilde. Ergens onderweg was het beginnen te schuren en voelde het niet meer goed. Wat bleek, ik was stukje bij beetje delen van mijzelf verloren. Tijdens een opleiding tot psycho-energetisch therapeut vond ik mijzelf en mijn liefde voor de Nederlandse taal - en in het bijzonder het schrijven - terug. Toen bleek ook ineens mijn initiële keuze voor de opleiding Nederlandse taal en cultuur aan de universiteit in Nijmegen, die ik niet afmaakte, niet meer raar. 

 

Vervolgens begon ik te schrijven, mijn teksten te delen, ik liet kaarten drukken, "bouwde" een webwinkel .. en of ik nu nieuwe quotes en gedichten schrijf, jouw bestelling voor je inpak, teksten redigeer of een tekst op maat maak, ik geniet er elke dag weer van er via mijn woorden voor iemand te kunnen zijn en liefde de wereld in te sturen.

        


Mijmeren ..

Vroeger vond ik het tijdverspilling. Nu weet ik dat juist in mijmertijd de mooiste woorden ontstaan. Zinnen die ik niet kan verzinnen. Teksten die zomaar opkomen. Gedichtjes die ik direct wil vangen. Quotes die oppoppen als dagdromen. Schrijven, ik hou er zo van! En na wat (creatieve) omzwervingen ben ik weer terug. Terug bij de pen. Terug bij de woorden. Terug bij het schrijven, want - eerlijk is eerlijk - dat is toch wat ik het allerliefst doe. Het vervult me. Het maakt me gelukkig. Het is wie ik ben, want ..

Schrijven is maken. Schrijven is voelen.
Schrijven is raken. Schrijven is ontcijferen wat gevoelens bedoelen.


Schrijven is leven. Schrijven is ontwarren.
Schrijven is geven. Schrijven is loslaten in plaats van verstarren.

Schrijven is kijken. Schrijven is zien.
Schrijven is verrijken. Schrijven is accepteren én incasseren bovendien.

Schrijven is fluisteren. Schrijven is verstillen.
Schrijven is luisteren. Schrijven is verstaan waar we heen willen.

Schrijven is beweging. Schrijven is stilstand.
Schrijven is beleving. Schrijven is de verbinding tussen gevoel en verstand.


.. én schrijven is de basis voor mijn contact met jullie. Je wilt niet weten hoe dankbaar ik daarvoor ben. Ik krijg zoveel lieve reacties en persoonlijke berichten, omdat jullie je herkennen in mijn woorden. Het verwarmt mijn hart en het voelt fijn er met mijn woorden voor een ander te kunnen zijn.


 

© 2021 - 2023 Liefs van Maike | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel